top of page

Příliš neobyčejná na to, aby nebyla princeznou


data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==

Koukla jsem se na nové video HaM (nevím jak se na tomto počítači dělá kroucené A, tak sorry). Nad jejich videem byla věta: "Podívejte se na naše nové kampaňové video k #HMFallFashion kolekci a probuďte v sobě své pravé já! #Ladylike". Tak jsem se podívala. Ve videu byla celá řáda různých žen. Ženy úspěšné v businessu, ženy s dlouhými vlasy a tmavou rtěnkou, ženy v obleku, ženy v šatech, ženy s vyholenou hlavou, ženy jako z obálky časopisu, modelky i boubelky. A mě to došlo. Celý život sním o tom být princeznou. Koukám se na pohádky a od malička si přeji, abych se jednoho dne probudila a byla prostě ta překrásná, hubená princezna s loknami, které žádný princ neodolá a o kterou se princ zajímá, jako kdyby byla jedinou na světě. O mě se žádný nezajímá. Proč? Protože nejsem tou princeznou. To pro mě byla vždy velmi jednoduchá rovnice.

Koukám se však na video HaM a dochází mi to. Nejde ani tak o to, jestli máš dlouhé vlasy a nebo krátké vlasy. Nejde ani tak o to, jestli si právě slezla z mola a nebo sis dala další tabulku čokolády. Nejde ani tak o to, jestli jsi hodná, něžná a milá a nebo se rveš jako xena. Nejde o to, jestli splňuješ nějakou tabulku s názvem "Pravá tvář princezny", protože taková tabulka neexistuje. Každá jsme jiná, každá jsme svá, každá jsme naprosto kouzelná, neodolatelná a jedinečná. Někdo je více jako moje nejlepší kamarádka Eliška, na tu se podíváte a celý svět se vám zastaví, neustále se usmívá a je nádherná. Je milá, hodná, něžná, pokorná. Vždy jsem si myslela, že princezna je jedině taková a právě proto jsem se sebou nebyla spokojená, protože já taková nebyla. Já jsem holka, kterou jde slyšet, jsem holka, která jde vidět, jsem holka, která se bude vždycky prát za dobrou věc. Když uvidím, že se někomu ubližuje, tak nebudu čekat na nikoho dalšího, ale já sama vběhnu do boje. Jsem silná, odvážná, statečná, jsem hlasitá, drzá a prostořeká. Jsem pravý opak něžnosti, ale JSEM princezna! Jen jiná, než ostatní.

Nedávno jsem se ptala svého kamaráda proč ještě nejde můj princ. Kde je a proč mu to tak trvá. Ptala jsem se ho, co je se mnou špatně. Tento můj kamarád mi řekl, že se mě možná kluci bojí. Jdu hodně vidět, jdu hodně slyšet a rozhodně se nebojím, možná ze mě mají kluci strach. Možná jo. Nicméně víte co, holky? Každý kluk, který ze mě má strach nestojí za to, abych se kvůli němu trápila. Já jsem silná, jsem odvážná a půjdu vždycky slyšet. Taková jsem. Bůh mě stvořil pro záchranu našeho národa a já budu v čele této velké, nádherné a vítězné vzpoury stát dokud budu dýchat. Pokud by po mém boku měl stát někdo, kdo mě bude neustále chtít krotit a tlumit a nebude v tom chtít stát se mnou, pak za to nestojí. Víte co? Já věřím tomu, že někde je - princ na bílém koni, který je daleko silnější než já, který je daleko odvážnější než já, kluk který sní o stejných věcech, který se nebude bát jít za hranice nemožného, kluk vedle něhož já budu moci složit všechny své zbraně a budu konečně - po tolika letech - moci být tou, která je slabá, protože vedle mě bude stát někdo, kdo bude vědět jak bojovat. Ale do té doby? Do té doby se nenechám zastavit, nenechám se zastrašit a nenechám se ztišit. Mám jasný úkol a půjdu za ním.

A tak tě chci povzbudit. Každá z nás toužíme po jiném úkolu, po jiném cíli. Každá z nás jsme jiná a máme jiné vlastnosti. Každá z nás dokonce i vypadáme jinak - vsadím se, že toho sis nikdy nevšimla! Tak proč se snažit být jako je ta vedle tebe? Proč se snažit být někým, kým nejsme? Co kdybychom se na chvíli zastavily, vyměnily ten čas, který uvažujeme nad kluky za čas, kdy budeme uvažovat samy nad sebou. Co kdybychom na chvíli přemýšlely prostě jen o tom, kdo jsme, kam jdeme a kým chceme být? Věřím tomu, že jakmile přijdeš na to, jestli jsi spíše něžná květinka nebo xena válečnice, jakmile přijdeš na to, jestli tvým snem je být jednou doma a starat se o svou rodinu a nebo založit firmu a být úspěšná, jakmile přijdeš na to, jaká jsi, kým chceš být a kam chceš jít, tak začneš být spokojená. Najednou budeš radostná, plná - nebudeš potřebovat už nic dalšího, respektive, nikoho dalšího, aby ti dokazoval kým by ses jednou měla stát nebo jaká jsi. A právě v tuto chvíli se pro kluka svých snů staneš nejpřitažlivější. Jakto? Protože tě nebude muset sbírat ze země, na které se v depresích hroutíš, ale protože tě potká tváří v tvář a bude mít šanci si všimnout tvých překrásných očí a laskavého úsměvu. A tak - se zvedni na nohy, pohlédni k nebi a usměj se, protože pokud se vydáš na cestu objevování sebe sama, tak si projdeš největším dobrodružstvím, s nejkrásnějším koncem.

PS. Kluci, kteří toto čtete, pokud se ve vašem okolí nachází kluci, kteří mají pocit, že na to nemají, tak je povzbuďte. Dnes je kolem spousta silných a odvážných holek, které se trápí nad tím, že jejich princ stále ještě nejde. Nemusíte se vůbec bát, bojujte jak o život, dávejte vše co máte, abyste ji získali. A pokud stojíte o mě, tak good luck! Se mnou to bude běh na dlouhou trať a vážně složitý boj, ale jestli jsi princ na bílém koni, tak ti slibuji, že se k tobě jako k princi budu chovat. Přijď ruku v ruce s Králem Králů, těším se na tebe! :)


Featured Posts
Recent Posts
bottom of page